• ср. юли 24th, 2024

Семейната компания на Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 370 млн. долара

Bychaspic

окт. 12, 2021
Семейната компания на Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 370 млн. долара

Снимка: Bloomberg LP

Фамилната компания на Доналд Тръмп Trump Organization е близо до сделка за продажбата на правата върху вашингтонския си хотел. Сделката може да се осъществи за сумата от над 370 млн. долара.

Базираната в Маями инвестиционна фирма CGI Merchant Group води преговорите за покупката на имота на „Пенсилвания авеню“, съобщават пред Bloomberg запознати, пожелали анонимност.

Още по темата

Сделката все още не е окончателна и от Trump Organization остават ангажирани и с други купувачи, коментира един от източниците.

Синът на бившия президент Ерик Тръмп, който е и изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization, е отказал коментар. От CGI също не коментират.

CGI, начело с главния си изпълнителен директор Раул Томас, обяви планове миналата година за партньорство с бившата баскетболна звезда Алекс Родригес за фонд за покупка на хотели в Северна Америка и Карибите.

Пазарът за продажба на хотели се подобри през 2021 г., въпреки че възстановяването бе най-силно за имоти в курортни дестинации. Засега пазарът във Вашингтон остава муден, а заетостта на хотелите през туристическия август е била 54%, според актуални данни. Това е едно от най-лошите равнища в САЩ.

Семейната компания на Тръмп се опитва да продаде хотела от 2019 г., когато за него искаше над 500 млн. долара.

 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *