• пн. окт. 18th, 2021

Клиентите на УниКредит Булбанк могат да кандидатстват за ипотечен кредит изцяло онлайн

Bychaspic

окт. 14, 2021
Клиентите на УниКредит Булбанк могат да кандидатстват за ипотечен кредит изцяло онлайн

Борислав Генов

Нова функционалност на сайта на УниКредит Булбанк дава възможност на всички, желаещи да придобият имот с ипотечен кредит, да кандидатстват за него изцяло онлайн. Благодарение на „ипотечния сертификат” клиентите на банката могат да спестят време и посещения във филиала и да получат информация на какво финансиране могат да разчитат в рамките на минути.

„Създаването на ипотечния сертификат е още една стъпка в изпълнение на ангажимента ни да улесняваме клиентите и да им предлагаме максимално удобство чрез различните ни дигитални канали“, каза Борислав Генов, директор Банкиране на дребно. Той посочи, че инструментът е много удобен избор за всички, на които им предстои избор на имот, за да знаят размер с какъв кредит могат да получат.

Пазарът на недвижими имоти е изключително динамичен в последните месеци, сочат и наблюденията на икономистите на УниКредит Булбанк. След много силен ръст на цените през последните три тримесечия – съответно от 3,2% (първо тримесечие на 2021 г.), 1,7% и 3,5% на тримесечна база, в последните месеци пазарът все пак отчита известно забавяне.

Забавянето може да бъде обяснено с факта, че в София цените за жилище спадат с 1,5% през второто тримесечие спрямо предишното след продължителен период от девет месеца с общ ръст от 13,5%. Най-силен ръст на цените през второто тримесечие на 2021 г. беше отчетен във Варна – 4,5% спрямо първото тримесечие. Същевременно в Русе (2,5%), Пловдив (2,2%), Бургас (1,4%) и особено в Стара Загора (0,5%) този ръст е много по-малък.

Тази статистика утвърждава тенденцията на разминаваща се динамика на пазарите на жилища в различните региони на страната. В голяма част от страната цените на жилищата продължават да бъдат в съответствие с нивото на доходите на преобладаващата част от гражданите, докато в най-предпочитаните квартали и сегменти в големите градове покачват стойността си.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.